Varkenswangetjes Ć” la Den Bierberg
Ingrediƫnten (4p)
- 1 kg schoongemaakte varkenswangetjes
- bakboter
- kruidentuiltje (takje tijm, laurierblaadje, takje peterselie)
- 1 grote ui
- 2 sneden brood (wit of bruin)
- 2 koffielepels sterke mosterd
- 2 flesjes Hestse Bruine OF
- 2 flesjes Hestse Tripel
- 1 liter bruine fond
- Peper en zout
Bereiding
- snij de ui in fijne blokjes
- verhit wat boter in een kookpot
- kruid de varkenswangen met peper en zout en kleur op een hoog vuur
- wanneer de wangetjes aan beide kanten bruin gekleurd zijn haal je ze er uit en hou ze apart in een kom
- bak de ui in de kookpot langzaam bruin (indien niet voldoende braadvet meer, kan je een beetje boter extra toevoegen)
- blus met een beetje bier
- voeg de varkenswangetjes toe
- doe er de rest van het bier bij
- voeg de bruine fond toe en het kruidentuiltje
- snij de korsten van de sneden brood, smeer in met de mosterd en leg de sneden op het kookmengsel (met de mosterdzijde naar beneden)
- breng aan de kook
- op het kookpunt verminder je het vuur en laat je zachtjes sudderen totdat de varkenswangetjes gaar zijn (reken op 2-3 uur)
- verwijder het kruidentuiltje
- smaak af met peper en zout
Afwerking
Schik enkele stukken per bord. Schep hier wat saus over. Serveer met frieten of ovenaardappeltjes.
Een originele toets om eens uit te proberen: serveer dit gerechtje eens met couscous.