Scampipannetje met witloof en Hestse Tripel
Ingrediënten (4p als voorgerecht)
- 24 scampi
- 3 kleine stronkjes witloof
- 3 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 100 g Brie kaas
- ½ flesje Hestse Tripel
- 200 ml visbouillon
- 2,5 eetlepels olijfolie
- gemalen witte peper
- zout
Bereiding
- pel de scampi, verwijder het darmkanaal en dep goed droog
- was, droog en snij het witloof in de lengte in fijne repen
- pel en snipper de sjalotten in kleine blokjes
- pel de knoflook en snij deze ook zeer fijn
- snij de Brie in 4 gelijke sneetjes
- verhit ½ eetlepel olijfolie in een steelpan en bak hierin de fijngesnipperde sjalotten tot ze glazig zijn
- voeg de visbouillon en het bier toe en laat 10 minuten koken op een hevig vuur
- verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de fijngesneden knoflook samen met de reepjes witloof circa 5 minuten
- kruid met gemalen witte peper en zout
- verdeel dit over 4 individuele ovenschaaltjes
- verhit opnieuw 1 eetlepel olijfolie in dezelfde braadpan en bak de scampi 2 minuten aan elke kant
- kruid naar smaak met gemalen witte peper en zout
- leg de scampi op de groenten in de 4 schaaltjes
- lepel hierover de biersaus en leg er een sneetje brie op per schaaltje
- zet de schaaltjes net voor het opdienen 3 – 4 minuten onder de grill