Scampipannetje

Scampipannetje



Scampipannetje met witloof en Hestse Tripel



Ingrediënten (4p als voorgerecht)

  • 24 scampi
  • 3 kleine stronkjes witloof
  • 3 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g Brie kaas
  • ½ flesje Hestse Tripel
  • 200 ml visbouillon
  • 2,5 eetlepels olijfolie
  • gemalen witte peper
  • zout


Bereiding

  • pel de scampi, verwijder het darmkanaal en dep goed droog
  • was, droog en snij het witloof in de lengte in fijne repen
  • pel en snipper de sjalotten in kleine blokjes
  • pel de knoflook en snij deze ook zeer fijn
  • snij de Brie in 4 gelijke sneetjes
  • verhit ½ eetlepel olijfolie in een steelpan en bak hierin de fijngesnipperde sjalotten tot ze glazig zijn
  • voeg de visbouillon en het bier toe en laat 10 minuten koken op een hevig vuur
  • verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de fijngesneden knoflook samen met de reepjes witloof circa 5 minuten
  • kruid met gemalen witte peper en zout
  • verdeel dit over 4 individuele ovenschaaltjes
  • verhit opnieuw 1 eetlepel olijfolie in dezelfde braadpan en bak de scampi 2 minuten aan elke kant
  • kruid naar smaak met gemalen witte peper en zout
  • leg de scampi op de groenten in de 4 schaaltjes
  • lepel hierover de biersaus en leg er een sneetje brie op per schaaltje
  • zet de schaaltjes net voor het opdienen 3 – 4 minuten onder de grill