Mosselen met Hestse Tripel
Ingrediënten (1p)
- 1 kg mosselen
- 2 stengels groene selder
- ¼ prei
- 1 grote ui
- 2 takjes peterselie
- 1 flesje Hestse Tripel
- 1 soeplepel boter
- peper en zout
Bereiding
- was de mosselen
- snij de groenten in stukjes
- laat de boter smelten en voeg er de groenten toe
- giet hierop al een beetje Triglav en laat stoven totdat de groenten beetgaar zijn
- kruid af met peper en zout
- voeg dan de mosselen toe aan de groenten
- giet er de rest van het bier bij
- laat koken tot de mosselen gaar zijn (tot ze allemaal open staan)
- schud regelmatig op
Afwerking
Serveer met frietjes en een fris glaasje Hestse Tripel
Tip
Dit gerecht is eveneens super met Hestse Bruine in plaats van Tripel, voor wie van een donker bier houdt…