Mosselen

Mosselen



Mosselen met Hestse Tripel



Ingrediënten (1p)

  • 1 kg mosselen
  • 2 stengels groene selder
  • ¼ prei
  • 1 grote ui
  • 2 takjes peterselie
  • 1 flesje Hestse Tripel
  • 1 soeplepel boter
  • peper en zout


Bereiding

  • was de mosselen
  • snij de groenten in stukjes
  • laat de boter smelten en voeg er de groenten toe
  • giet hierop al een beetje Triglav en laat stoven totdat de groenten beetgaar zijn
  • kruid af met peper en zout
  • voeg dan de mosselen toe aan de groenten
  • giet er de rest van het bier bij
  • laat koken tot de mosselen gaar zijn (tot ze allemaal open staan)
  • schud regelmatig op


Afwerking

Serveer met frietjes en een fris glaasje Hestse Tripel


Tip

Dit gerecht is eveneens super met Hestse Bruine in plaats van Tripel, voor wie van een donker bier houdt…