Herfststoofpotje Broad Peak

Herfststoofpotje Broad Peak



Herfststoofpotje Broad Peak



Ingrediƫnten (4p)

  • 600 g rundsstoofvlees in blokjes van 3cm
  • 2 flesjes van 33 cl Broad Peak (Hestse Bruine)
  • 150 g gezouten spek
  • 5 jeneverbessen
  • 4 vleesbouillonblokjes
  • 250 g sjalotten
  • 250 g spruiten
  • 300 g wortelen
  • 500 g kleine krielaardappeltjes
  • 200 g boerenkool of groene kool
  • scheutje azijn
  • 1 theelepel provencaalse kruiden
  • 50 g bakboter
  • 2 l water
  • zout
  • peper
  • maizena express bruin


Bereiding

  • spek van het zwoerd ontdoen en in grove reepjes snijden
  • sjalotten pellen en in grote reepjes snijden
  • spruiten kuisen (grote in de helft snijden)
  • wortelen kuisen en in blokjes van 2 cm snijden
  • aardappelen schillen en in blokjes van 3 cm snijden
  • kool kuisen en zeer grof versnijden
  • verwarm de bakboter in een kookpot en bak hierin de spekreepjes goudbruin
  • haal de spekjes uit de pan en hou apart
  • bak het stoofvlees in het spekvet bruin aan langs alle kanten
  • voeg het water toe, een scheutje azijn, de bouillonblokjes, snuifje zout, witte gemalen peper, de jeneverbessen, de provencaalse kruiden en een flesje van het bier toe
  • laat het vlees stoven onder gesloten deksel
  • na ongeveer 2 u het vlees controleren - als het een beetje mals is de spruiten, wortelen en aardappelen toevoegen en mee laten garen
  • na nog een half uurtje de gaarheid van de groenten controleren, en de kool toevoegen
  • indien nodig nog wat bier toevoegen (de rest kan je degusteren)
  • eventueel wat bijkruiden met een bouillonblokje
  • wanneer groenten en vlees gaar zijn de saus inbinden met bruine maizena express


Dit gerecht kan je natuurlijk ook maken met onze Triglav, wat een gans andere smaak zal geven aan het stoofpotje. Probeer en ontdek!