Gegrilde kip in romige Triglav-saus

Gegrilde kip in romige Triglav-saus



Gegrilde kip in romige Triglav-saus



Ingrediƫnten (4p)

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 g platte peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 ml room
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 1 flesje Triglav
  • 2 kipfilets
  • 300 g tagliatelle
  • 600 g broccoli


Bereiding

  • snipper de uien, de knoflook en de peterselie fijn
  • verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien een 4-tal minuten
  • voeg de knoflook toe en laat nog een minuutje mee fruiten
  • doe de room, het bier en het halve bouillonblokje er bij en breng aan de kook
  • laat dit een 20 minuten inkoken op een laag vuur
  • breng op smaak met peper en eventueel zout
  • halveer ondertussen de kipfilets in de lengte, leg ze tussen vershoudfolie en sla ze met een pan plat
  • bestrooi met peper en eventueel zout
  • verhit een grillpan en grill hierin de kipfilet een 5 minuten goudbruin - keer halverwege
  • kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • snij de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snij in blokjes
  • kook de broccoli gedurende een 3 minuten
  • giet de tagliatelle en broccoli af
  • meng de tagliatelle met de saus en peterselie
  • verdeel over de 4 borden, schenk de broccoli er over en verdeel de kipfilet over de 4 borden