Gegrilde kip in romige Triglav-saus

Gegrilde kip in romige Triglav-saus



Gegrilde kip in romige Triglav-saus



Ingrediƫnten (4p)

2 uien

2 teentjes knoflook

15 g platte peterselie

1 eetlepel olijfolie

250 ml room

1/2 blokje kippenbouillon

1 flesje Triglav

2 kipfilets

300 g tagliatelle

600 g broccoli


Bereiding

snipper de uien, de knoflook en de peterselie fijn

verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien een 4-tal minuten

voeg de knoflook toe en laat nog een minuutje mee fruiten

doe de room, het bier en het halve bouillonblokje er bij en breng aan de kook

laat dit een 20 minuten inkoken op een laag vuur

breng op smaak met peper en eventueel zout

halveer ondertussen de kipfilets in de lengte, leg ze tussen vershoudfolie en sla ze met een pan plat

bestrooi met peper en eventueel zout

verhit een grillpan en grill hierin de kipfilet een 5 minuten goudbruin - keer halverwege

kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking

snij de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snij in blokjes

kook de broccoli gedurende een 3 minuten

giet de tagliatelle en broccoli af

meng de tagliatelle met de saus en peterselie

verdeel over de 4 borden, schenk de broccoli er over en verdeel de kipfilet over de 4 borden