Info

Club groeit uit liefde

voor het bier

Na de ondersteuning van streekbierenavonden van de vrije basisschool gedurende 10 jaren, besloten enkele mensen een bierclub op te richten in Beerzel. Zo ontstond “Den Bierberg” begin 2006.

 

Het doel van deze club is het promoten van het Belgisch streekbier. Nog jaren werd in samenwerking met de vrije basisschool streekbieravonden georganiseerd, en in 2012 werd overgestapt naar de organisatie van een onafhankelijke bierbeurs. Medio september 2013 is de tweede bierbeurs eveneens een succes geweest, met vele bierliefhebbers die naar hartelust konden proeven uit het aanbod gerstenat dat de 16 standhouders konden aanbevelen.


September 2014 was echter een tegenvaller, met slechts een beperkte opkomst voor de derde bierbeurs. Een overaanbod aan bierfestivals? Hierdoor werd besloten eind september 2014 om geen eigen bierbeurs meer te organiseren maar meer en meer de andere festivals op te zoeken. Als biervereniging zal men ons dan ook meer en meer aantreffen op tal van activiteiten.

Eveneens wordt het Bjeizelereke nog steeds gebrouwen, en dit sinds 2004. Dit bier telt momenteel nog één variant, een donkere, het Bjeizelereke Bruin. De blonde versie, het Bjeizelereke Blond is geschiedenis.


En vandaag schrijven we 2018. Er werd besloten om de bestaande look van Den Bierberg eens een opfrisbeurt te geven. Een nieuw logo, een verfraaiing van de huisstijl. En daar hoort uiteraard ook een nieuw concept bij qua bier. Dit keer hebben we gekozen om een tripel te brouwen. Na veel getest en geproef is er dan een lekkere verfrissende tripel uit geboren, de Triglav. Rare naam? Google is your best friend!