Varkenswangetjes

Varkenswangetjes



Varkenswangetjes Ć” la Den Bierberg


Ingrediƫnten (4p)

  • 1 kg schoongemaakte varkenswangetjes
  • bakboter
  • kruidentuiltje (takje tijm, laurierblaadje, takje peterselie)
  • 1 grote ui
  • 2 sneden brood (wit of bruin)
  • 2 koffielepels sterke mosterd
  • 2 flesjes Hestse Bruine OF
  • 2 flesjes Hestse Tripel
  • 1 liter bruine fond
  • Peper en zout


Bereiding

  • snij de ui in fijne blokjes
  • verhit wat boter in een kookpot
  • kruid de varkenswangen met peper en zout en kleur op een hoog vuur
  • wanneer de wangetjes aan beide kanten bruin gekleurd zijn haal je ze er uit en hou ze apart in een kom
  • bak de ui in de kookpot langzaam bruin (indien niet voldoende braadvet meer, kan je een beetje boter extra toevoegen)
  • blus met een beetje bier
  • voeg de varkenswangetjes toe
  • doe er de rest van het bier bij
  • voeg de bruine fond toe en het kruidentuiltje
  • snij de korsten van de sneden brood, smeer in met de mosterd en leg de sneden op het kookmengsel (met de mosterdzijde naar beneden)
  • breng aan de kook
  • op het kookpunt verminder je het vuur en laat je zachtjes sudderen totdat de varkenswangetjes gaar zijn (reken op 2-3 uur)
  • verwijder het kruidentuiltje
  • smaak af met peper en zout


Afwerking

Schik enkele stukken per bord. Schep hier wat saus over. Serveer met frieten of ovenaardappeltjes.


Een originele toets om eens uit te proberen: serveer dit gerechtje eens met couscous.