Ingrediƫnten (4p)
2 uien
2 teentjes knoflook
15 g platte peterselie
1 eetlepel olijfolie
250 ml room
1/2 blokje kippenbouillon
1 flesje Triglav
2 kipfilets
300 g tagliatelle
600 g broccoli
Bereiding
snipper de uien, de knoflook en de peterselie fijn
verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien een 4-tal minuten
voeg de knoflook toe en laat nog een minuutje mee fruiten
doe de room, het bier en het halve bouillonblokje er bij en breng aan de kook
laat dit een 20 minuten inkoken op een laag vuur
breng op smaak met peper en eventueel zout
halveer ondertussen de kipfilets in de lengte, leg ze tussen vershoudfolie en sla ze met een pan plat
bestrooi met peper en eventueel zout
verhit een grillpan en grill hierin de kipfilet een 5 minuten goudbruin - keer halverwege
kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking
snij de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snij in blokjes
kook de broccoli gedurende een 3 minuten
giet de tagliatelle en broccoli af
meng de tagliatelle met de saus en peterselie
verdeel over de 4 borden, schenk de broccoli er over en verdeel de kipfilet over de 4 borden